Nyomtatók, fénymásológépek bérlése, üzemeltetése Győrben, Sopronban és Veszprémben

Mit kell tisztáznunk másoló, nyomtató vásárlás előtt?

Mit kell tisztáznunk másoló, nyomtató vásárlás előtt?
Kérjük, hogy oszd meg. Köszönjük

Tapasztalataim szerint elég gyakori jelenség, hogy egy vásárló nem fogalmazza meg maga felé sem az elvárásait. Legyen az magánfelhasználó vagy vállalkozó esetleg IT szakember nincs tisztában a lehetőségeivel másoló, nyomtató vásárlás előtt. Ez számos problémához vezethet, mind anyagi mind technikai téren.

Azért, hogy könnyebb legyen jó döntést hozni összeszedtem mik azok a kérdések, amiket feltétlenül tisztáznunk kell a választás előtt: (Természetesen számos egyéb egyéni szempont is befolyásolhatja a nyomtató vásárlást, itt a gyakoriakra térünk ki)

Mire szeretnénk nyomtatni?

Itt a hordozó anyaga és a mérete a kérdés. Például: A4 méretben papírra vagy netán pólóra, esetleg tortalapra? Általában a hordozó papír, a mérete és típusa azonban számos lehet. Akár fotópapír, A3 méretű, boríték, vagy egészen kicsi, mint egy névjegykártya. Határozzuk meg a legkisebb és a legnagyobb méretet, amit használni szeretnénk.  Ezek a számok már segítenek jobban behatárolni, hogy mire is lesz szükségünk.

Mit szeretnénk nyomtatni?

Egyszerű szöveges dokumentumot, nyaralási képeket, reklám brossúrát, számlákat? Itt fontos meghatároznunk, hogy mono (fekete-fehér) vagy színes anyagokat szeretnénk előállítani, valamint a minőségi elvárásunkat is. Gondolok arra, hogy csak egy belső dokumentumról van szó, amit a készítő és az irattár lát, vagy egy a „kirakatba” kihelyezett iratról, képről. (Kaptam már olyan számlát, ami csíkos volt, vagy nehezen olvasható, foltos, esetleg pont az összegek nem voltak kivehetők. Nem a jó minőség érzetét keltette bennem a szolgáltatásról, pedig az maga lehet, hogy tökéletes volt)

Mennyit szeretnénk nyomtatni?

Ez a mindent eldöntő kérdés. Olyan fontos, hogy erről külön posztot készítek hamarosan.

Amit itt tisztázni kell az, hogy mennyi nyomat fog készülni átlagosan havonta. Valamint annak eloszlása egyenletes vagy lökés szerű. (pl. egy közmű szolgáltató átlagosan 40.000 számlát nyomtat havonta, de valójában két nap alatt, így arra a két napra kell méreteznünk a készülékünket)

Ilyen határértékekre gondolok:

5-20 lap havonta sima A4

 vagy

2000 oldal mono számlát és 200 oldal színes levelet és hozzá 2300 borítékot

Hogyan illetve hol szeretnénk nyomtatni?

Itt arra keressük a választ, hogy egy számítógépről egy mellette lévő nyomtatóra akarok nyomtatni, vagy a kollégák esetleg az egész család is ezt fogják használni.

Ma már a „hálózatos” készülékek az elterjedtek. Azaz a készülék csatlakozik a hálózatunkhoz és minden számítógépről a hálózatunkon elérjük azt. Itt szokott keveredés lenni azzal, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli (Wifi) eszközt keresünk. Javasolt a készüléket mindig vezetékesen csatlakoztatni, ekkor is lehet a Wifi-re csatlakozó és laptopról nyomtatni, ha azok egy hálózaton vannak. Létezik Wifi modulos nyomtató, használata csak akkor javasolt, ha sehogyan nem tudunk az üzemelés helyén kábeles csatlakozást kialakítani.

Miről szeretném használni a készüléket?

Látszólag lényegtelen a kérdés, ám a valóságban nem minden készülék tud pl. telefonról vagy tabletről esetleg LINUX operációs rendszer alól nyomtatni. A mai készülékeknél a Windows 10 általánosan támogatott, de a régebbi Microsoft operációs rendszerek (XP, Vista) már sok termékkel nem használható.

Amennyiben tabletről, telefonról nyomtatnánk keressük  az Apple  AirPrint illetve az ePrint támogatást. Mac OS illetve Linux támogatásra külön rá kell keresni, verzió és disztribúció alapján.

Másoló, nyomtató vásárlás Győr

Szükségem van scannerre?

Szükségem van-e a dokumentumaim digitalizálására? Mostanában egyre fontosabb ez a feltétel.

A korszerű készülékek 50-100 lap/perc sebességgel is be tudják olvasni a dokumentumokat és hálózaton keresztül célba is juttatni. Fontos kérdés a beolvasás várható mennyisége, valamint hogy milyen formátumban van szükségem az anyagra. A nagy sebességű készülékek a normál 80g A5-A3 közötti méretű papírokat tudják kezelni.

Mire – hova akarok szkennelni?

Az alap készülékek csak a vele közvetlen kapcsolatba lévő készülékre tudnak beolvasni dokumentumot, ahol a beolvasást a számítógépről kell indítani.

Ha a készüléket többen használjuk vagy a folyosón van, nem az irodában feltétlen érdemes hálózati toló (push) scannert keresni. Így a kezelő a készüléken határozhatja meg a célt, nem szükséges számítógép a beolvasáshoz, továbbításhoz.

Tipikus beolvasási célok: e-mail cím, hálózati mappa, ftp szerver és napjainkban a felhő tárhely (ami világon bárhonnan elérhető, ahol van internet).

 Nagy tömegű archiválásnál előnyt jelent, ha a beolvasást végző készülék felismeri mit olvas be, megtalálja rajt az azonosítót (pl. számlaszám) és ezen adatok alapján elnevezi, szortírozza is az elektronikus példányt.

Röviden ezek lettek volna azok a legfontosabb pontok, amiket tisztáznunk kellett. Ha bármilyen további kérdésed van másoló, nyomtató vásárlás előtt bátran keress meg minket.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük