Nyomtatók, fénymásológépek bérlése, üzemeltetése Győrben, Sopronban és Veszprémben

Sharp a környezettudatos vállalat

Sharp a környezettudatos vállalat
Kérjük, hogy oszd meg. Köszönjük

A Sharp a világ egyik legnagyobb nyomtatókat gyártó vállalkozása, aki évről évre egyre komolyabb figyelmet szentel a környezetvédelemnek is. A filozófiájuk részévé 2004-ben vált és azóta is folyamatosak a fejlesztések. A legtöbb Sharp nyomtató energiatakarékosságuk és környezetbarát tulajdonságuk miatt kapott díjat, ami igazán nagy szó, hiszen technológiaiak is nagyon fejlettek.

Mitől olyan zöld a Sharp?

  • Mert energiatakarékos termékeket gyártanak. Nyomtatóik (is) egyre kevesebb energiát fogyasztanak, ahogy az innovációk lehetővé teszik az áramfogyasztás csökkentését.
  • Olyan termékeket gyártanak, melyek erőforrásokat őriznek meg, hiszen gyártás közben is csak annyi alapanyagot használnak fel, ami feltétlenül szükséges a jó minőséghez.
  • Újrahasznosítható termékek. Úgy alakították ki őket, hogy gyorsan szétszerelhetők legyenek így egyszerűen új formát önthetnek.
  • A termékek csomagolásának csökkentése.
  • Az akkumulátorok felelősségteljes kezelése.

Zöld gyárak

Ahhoz, hogy környezetbarát termékeket tudjanak készíteni öko gyárakra van szükség. Ennek a munkának egy fontos része a precíz belső ellenőrzés, amely folyamatosan arra törekszik, hogy feltárja és kijavítsa a hiányosságokat.

Ennek a munkának köszönhetően 2009-ben az összes Japán Sharp gyár megszerezte a Super Green Factory címet. A Kameyama-i gyár a működéséhez szükséges  energia jelentős részét a 5,2 MW kapacitású tetőre szerelt napelem rendszeréből nyeri. A gyár egyéb energiaszükségleteit egy gáztüzelésű kazán és erőmű látja el, ahol a fennmaradó vizet melegítésre és légkondicionálásra  is használják.

A franciaországi Alsace-ban található gyár 2006 Júliusában kapta meg a Super Green Factory címet, melyet elsősorban fejlett hulladékkezelési filozófiájával vívott ki. 2004-óta az akkumulátorokat, raklapokat, papírokat, neoncsöveket és az üveget szelektíven gyűjtik. Egy új fajta kartont is elkezdtek használni, melynek köszönhetően felére csökkent a csomagolás mérete és harmadára a súlya. Ennek köszönhetően csökkent a szállítási kapacitás és az üzemanyag felhasználás.

Az Észak Walesben található wrexhami gyárában szintén kiemelkedők a környezetvédelmi törekvések. 2008-ban ez a gyár megkapta a walesi üzleti és fenntarthatósági díjat. A gyárban bevezetett új munkafolyamatok az erőforrások hatékony felhasználására és a régi termékek újra hasznosítására alapszanak.

A környezetvédelem minden vállalkozás életében fontos szerepet kell, hogy játszon. A Sharphoz hasonló cégeknek nagy az ökológiai lábnyoma, de szerencsére egyre több figyelmet szentelnek ennek a területnek. Vásárlásnál is érdemes ezt figyelembe venni és inkább egy olyan cég termékeit választani, aki számára a környezet és a dolgozók is egyaránt fontosak.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük