Nyomtatók, fénymásológépek bérlése, üzemeltetése Győrben, Sopronban és Veszprémben

7 elkerülhető hiba, amivel hozzásegíti a nyomtatót a meghibásodáshoz

7 elkerülhető hiba, amivel hozzásegíti a nyomtatót a meghibásodáshoz
Kérjük, hogy oszd meg. Köszönjük

Az egyik legbosszantóbb eset, ha a legnagyobb munkában a nyomtatója elromlik. Akár fél órát is igénybe vehet mire rájön mi lehet a probléma és sok esetben csak ront a helyzeten, ha nem szakember kezébe adja a nyomtató javítást.

Rendben, de hol talál megfelelő nyomtató szervizt? 2020-ban egyre nagyobb a szakember hiány a piacon. Ráadásul aki a szakmában dolgozik az vagy nem megfelelő szakember, vagy elfoglalt és várhat rá hetekig. Jó esetben bérelt nyomtatóval dolgozik, amihez tartozik szervizszolgáltatás és így hamarabb kap segítséget.

Előzze meg a problémát, ne kövesse el az alábbi 7 hibát és kisebb eséllyel kell majd a nyomtató javítására időt fecsérelni!

1. Tovább nyomtat a kifogyott patronnal

Gyakran előfordul, hogy nem szeretné félbeszakítani a nyomtatási folyamatot vagy nem volt ideje új patront beszerezni. Ezért tovább használja akkor is, ha már színhibásan vagy csíkozva nyomtat. A nyomtató típusától függően tönkre teheti ezzel a nyomtató fejet (fúvóka sort), aminek cseréje csak szervizben végezhető el. Ráadásul az esetek nagy részében gazdaságtalan.

2. Sokáig nincs használatban a nyomtató

A tintasugaras nyomtatónál lehet gond ez esetben. Itt a fúvóka sor hajlamos a beszáradásra főleg a nyári kánikulában fordulhat elő ilyen gond. Legyen kreatív, találjon ki nyomtatási feladatokat. Akkor is nyomtasson vele egy-egy lapot, amikor nem fontos. Hosszú távon mérlegelje ezt a problémát vagy cserélje le a nyomtatót lézer típusúra. Ha sokáig nincs használatban a nyomtatója, ajánlott letakarni, hogy ne porosodjon. A nyomtatókat házilag nehéz portalanítani.

3. Nem teljesen gyűrődésmentes a papír

Tapasztalja ki milyen papírra nyomtat problémamentesen a nyomtatója. Például egy kisebb HP nyomtatóval már nem biztos, hogy egy vastagabb papírra tud nyomtatni, vagy ha már egy kicsit fel van gyűrődve a papír elakad. A nagyobb nyomtatóknál már nehezebb kivenni a begyűrődött, felakadt papírt. Gyakran végződhet azzal, hogy eltépi és bennmarad a nyomtatóban egy darab. Figyeljen oda a nyomtató képességeire és lehetőleg gyűrődésmentes, tiszta papírt használjon.

4. Erősen párás vagy poros helyen használja a nyomtatót

A nyomtató belsejében végbemenő páralecsapódás megköti a levegőben lebegő porszemeket. A nyomtató mozgó alkatrészei így folyamatos porosodásnak van kitéve. Erősen párás helyiségben használjon párátlanító készüléket. A por ellen pedig védekezzünk úgy hogy letakarja a nyomtatót például egy zacskóval. Amennyiben teheti tegye egy kevésbé poros helyre a készüléket.

5. Nem megfelelő tonert tesz a nyomtatóba

Nem gond, ha nem eredeti tonert választ a nyomtatójába, lehet az alternatív vagy utángyártott patron is. A még jótállással rendelkező készülékeknél számoljunk azzal, hogy a nem eredeti kellék használata többnyire a jótállás elvesztésével jár. A lényeg, hogy jó minőségű, ellenőrzött gyártótól vásárolja meg. Kérje ki egy szakbolt segítségét, ha toner cserére szorul a nyomtatója!

6. Rossz minőségű papírt használ

Ne vegye le a polcról a legolcsóbb, silány minőségű papírt. A nyomtatott dokumentum, nem biztos, hogy meg fog felelni így az elvárásainak. Tintás készüléknél „szőrős”, kontúrtalan lehet a nyomat. Lézer nyomtatónál a papír felkunkorodhat, lehetetlenné vagy problémássá téve a kétoldalas nyomtatást.

7. Egy kisebb teljesítményű nyomtatóval sokat nyomtat

Figyeljen oda a nyomtatója terhelhetőségére és egy kisebb teljesítményű nyomtatót sose használjon folyamatos több 100 oldalas nyomtatásra. A lézer nyomtató túl tud melegedni és nagyobb eséllyel hibásodik meg. Szakítsa meg ilyen esetben a nyomtatási folyamatot. Hagyja hűlni a készüléket és nyomtasson több részletben. Gondolja meg, hogy érdemes-e lecserélni egy jobb teljesítményű nyomtatóra a meglévőt.

A tanácsok megfogadása ellenére is javításra szorul a nyomtatója? Semmikép ne vigye az ezermester szomszédjához javításra! Gondolja át, hogy a legkényelmesebb módját használja a nyomtatásnak és igénybe vesz egy bérelhető nyomtatót profi szerviz szolgáltatással. Ilyen esetben gyors segítségnyújtást kap, ha a nyomtató javításra szorul és cseregépet is biztosítanak, ha komolyabb problémája van a készüléknek.

Tájékozódjon az interneten van-e a közelében üzlet, ahol bérelhető nyomtatókat ajánlanak és kérjen tőlük tanácsot a megfelelő nyomtató kiválasztásában!Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük