Nyomtatók, fénymásológépek bérlése, üzemeltetése Győrben, Sopronban és Veszprémben

8 jó tanács hogyan csökkentse a nyomtatási költségeit

8 jó tanács hogyan csökkentse a nyomtatási költségeit
Kérjük, hogy oszd meg. Köszönjük

Minden cégtulajdonos szeretné valamilyen módon csökkenteni vállalkozása költségeit. Viszont ezt nem mindegy, hogy pontosan milyen területen teszi meg.
A nyomtatási költség csökkentése pont az a terület, ahol ezt megteheti pár okos lépéssel! 2020-ban nem csak a költségek miatt lesz ez fontos, hanem mert tennünk is kell a globális felmelegedés ellen. Adunk 9 jó tanácsot, amire ha odafigyel biztosan csökkenek a nyomtatási költségei!

1. Új, használt vagy bérelhető nyomtató vásárlása.

Az első fontos kérdés, amit fel kell tenni, ha most készül új nyomtatót vásárolni vagy, ha nincs megelégedve a meglévő nyomtatójával. Hogyan vásároljak nyomtatót? Mi éri meg nekem hosszútávon?
Új nyomtatót akkor költséghatékony vásárolni, ha viszonylag rövid időn belül megtérül az ára. Nem jelent gondot egy nagyobb összeget kiadni rá és kikéri egy szakember véleményét pontosan milyen gépet válasszon a tevékenységéhez.
Használt gépet boltban csak akkor válasszon, ha kap a javítására garanciát. Használt állapotban rizikós vásárolni, de ha a munkafolyamatában nagyon ritkán használná a nyomtatót ez az opció is jó megoldás lehet.
A bérlehető nyomtató, akkor jó megoldás, ha a cége számára megterhelő lenne egy összegben kifizetni egy nyomtatót. Újonnan induló vállalkozások számára is nagy segítség lehet ez. A bérelhető nyomtatók esetében pedig tartozhat egy ingyenes vagy költséghatékony szerviz szolgáltatás. Ez hosszú távon nagy könnyebbséget ad a cégek számára. Ilyen esetben biztos lehet benne, hogy az igényeinek megfelelő nyomtatót kapja. Nem kell órákon át a polcok előtt gondolkodnia melyik nyomtatót válassza. Az előre rögzített (általában a kinyomtatott oldalak alapján számolt) üzemeltetési díj kiszámítható, folyamatos költségként jelentkezik. Mértéke az aktuális ügymenettől függ. Nincsenek hirtelen nem tervezett kiadások.

2. Az energiatakarékos nyomtató a nyerő!

Nem biztos, hogy jó megoldás a legolcsóbb nyomtató vásárlása. Esetleg egy régebbi használt készülék beszerzése. Hosszú távon lehet több energiát, drágább festéket fogyaszt, így többszörösére nőhet a nyomtató ára. Figyeljen arra, hogy energia és festék takarékos nyomtatót üzemeltessen. Hosszú távon csak így tudja majd a költségeit csökkenteni.
Használja az energiatakarékos üzemmódot a nyomtatóján! Ha nem kell profi képeket nyomtatni és elég csak egy fekete-fehér szöveges nyomtatás, akkor válassza ki a festék takarékos nyomtatási módot. (Más néven megtalálható: gazdasági nyomtatás, vázlatmód.) Ez alacsonyabb festékhasználatot biztosít. A legtöbb szöveges nyomtatás minősége esetében szinte észrevehetetlen a különbség.

3. Azt nyomtassa, amire tényleg szüksége van!

Egy több oldalas dokumentumnál nézzük át, hogy tényleg szükség van-e minden oldalra és állítsuk be a nyomtatási oldalszámot mielőtt rányomunk a nyomtatás gombra.
Előfordul, hogy egy sort foglal csak el az utolsó mondat az oldalon. Ezt próbáljuk átszerkeszteni, ha nem hivatalos dokumentumról van szó. Figyeljünk oda például az e-mail nyomtatásnál is, hogy a fölösleges láblécek, hirdetések ne kerüljenek kinyomtatásra.
Gondoljuk át nyomtatás előtt, hogy tényleg szükség van-e a papír formátumra! 2020-ban már bárhová magával viheti az okos telefonját és megnyithatja a szükséges dokumentumokat.

4. Használja a kétoldalas nyomtatást!

Állítsa be nyomtatás előtt a kétoldalas nyomtatási funkciót és nyomtassa fele annyi papírra a dokumentumokat. Ha mégis szükséges az egyoldalas nyomtatás és nem kerül iktatásra, akkor akár fel is használhatóak az üres oldalak egy jegyzetfüzetnek.

5. Nyomtasson több oldalt egy lapra!

Használja ki a nyomtató adta funkciókat. Mondjuk ha egy Power Point-ot vagy ehhez hasonló dokumentumot szeretne kinyomtatni állítsa át a nyomtatást több oldalasra. Ellenőrizze, hogy a szöveg olvasható legyen és spóroljon meg ezzel is még több papírt és tintát.

6. Figyeljen a betűtípusra és a betűméretre!

Abban az esetben, ha nem kötelező a nyomtatvány küllemét megtartani, mondjuk csak egy fontos tanulmányt szeretnénk kinyomtatni, akkor egy gyors szerkesztéssel állítsuk át a betűtípust és a betűméretet kisebbre. Akár már a félkövér betűtípusok is számíthatnak. A Wisconsini Egyetemen letesztelték azt, ha Arial betűtípusról Century Gothicra váltanak, akkor 30%-kal kevesebb festéket fogyasztanak el.

7. Vásároljon megfelelő papírt!

Itt nem az a cél, hogy a legolcsóbb papírt válassza! Gondolja végig milyen dokumentumokat kell nyomtatnia és annak mérten válasszon a papír minőségét tekintve. Semmi esetre sem érdemes a legrosszabb minőségűt levenni a polcról, mert az a nyomtatóban is kárt tehet! A készülék egyes mechanikai részeit eltömítheti, ha megsérül a meghajtó komoly kárt okozhat a nyomtatóban.

8. Használja okosan a tonert!

Nem mindig szükséges a drágább eredeti tonerkazettákat megvásárolni. Maga minőségű nyomatót csak gyári kellékanyagokkal tud elérni. Valamint a jótállási idő alatt a gyártók előírják az eredeti kellék használatát. A toner csere esetén választhatunk az ellenőrzött minőségű alternatív tonerkazetták vagy az utántöltött festékkazetta között. Ezzel a megoldással csökkentheti a nyomtatás költségeit. Viszont számolnia kell az alacsonyabb nyomat minőséggel és a gyakoribb szerviz igénnyel is. Az alternatív tonerek közül, ha jó minőségűt választunk, akkor a meghibásodás esélye közel ugyan akkora, mint az eredeti toner használata mellett. Kérje ki egy szakbolt segítségét és válasszon hiteles alternatív toner gyártót, és kerülje az után töltött kazettákat!

Ezek a tippek apróságoknak tűnnek, de ha megfigyeli egy év után mennyit spórolt rájön, hogy érdemes ezekre odafigyelni!Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük