Nyomtatók, fénymásológépek bérlése, üzemeltetése

Hogyan válasszunk irodai nyomtatót?

Hogyan válasszunk irodai nyomtatót?
Kérjük, hogy oszd meg. Köszönjük

A jó szakboltokban körültekintően megválaszolják neked ezt a kérdést, hogy mit vegyél figyelembe egy irodai nyomtató vásárlásnál vagy bérlésnél. Azonban érdemes felkészülve érkezni a témában, hogy gördülékenyen meg tudd válaszolni az eladó minden kérdését.

Egy irodai multifunkciós nyomtató vagy szimpla irodai nyomtató beszerzését hosszú távra tervezzük, nem kis döntés főleg, ha egy nagyobb ipari nyomtatóról beszélünk. A megfelelő készülék kiválasztásával egyszerűen, gyorsan és költséghatékonyan tudunk majd dolgozni. Érdemes meglátogatnunk egy szakboltot és egy boltot, ahol bérelhető nyomtatókat értékesítenek és összehasonlítanunk a két ajánlatot. A vásárlás előtt készítsünk egy jegyzetet, tegyük fel magunknak az alábbi kérdéseket és válaszoljuk is meg.

Fekete-fehér vagy színes?

A munkahelyi tevékenységünkből adódóan ezt talán elég gyorsan meg tudjuk válaszolni. Csak szöveges dokumentumokat nyomtatunk vagy csak képeket, diagramokat? Esetleg mindkettőre szükség lehet? Ha bizonytalanok vagyunk mondjuk egy új vállalkozás indításánál, akkor válasszunk olyan nyomtatót, ami mindkét funkciót tudja.

Milyen gyakran és milyen mennyiségben nyomtatunk?

Ennek a megválaszolása eldöntheti azt, hogy lézer vagy tintasugaras nyomtatót válasszunk. Az irodai nyomtatóknál elterjedt a lézer nyomtató. Ezzel nagyobb darabszámban, gyorsan dolgozunk költséghatékonyan. A kisvállalkozások esetében jöhet szóba a lézernyomtató abban az esetben, ha kis mennyiségben nyomtatunk és fontos a minőség.

Hogyan válasszunk irodai nyomtatót: Mennyire fontos a gyorsaság?

Ügyfelek hosszú sora vár az irodánkban, vagy egy nagy cégnél dolgozunk, ahol sürget a határidő? Egyszerre akár több 10 oldalt kell lefénymásolni vagy nyomtatni? Itt fontos a nyomtató sebessége!
Kisvállalkozásunk van, ahol egy-egy papír nyomtatására van igény és nem sürget minket az ügyfél? Itt egy másodlagos szempont lesz a készülék gyorsasága.
A nyomtatás gyorsaságát a nyomtató fekete-fehér vagy színes típusától függően az egy perc alatt kinyomtatott A4-es lapok számában mérik. A legszuperebb irodai nyomtatók akár percenként 60 oldalt is lenyomtatnak.

Milyen minőségben szeretnénk nyomtatni?

Hacsak nem szeretnénk elkápráztatni az ügyfeleinket színes diagramokkal, képekkel vagy bármi hasonlóval, akkor bizony nem kell a csúcsminőségű felbontás egy nyomtató esetében. Az iroda feladatok többségében számlákat, szöveges dokumentumokat teszünk az asztalra. Elegendő lehet egy 600 DPI felbontás. Amennyiben multifunkciós berendezést vásárolnánk az 1200 DPI felbontású szkenner megfelelhet.

Mennyien fogják használni a nyomtatót?

A nagyobb irodákban akár egy időben több dolgozó is szeretne nyomtatni. Itt fontos, hogy a készülék megfelelő csatlakozási lehetőségekkel rendelkezzen. Ideális esetben egy irodai nyomtató rendelkezik hálózati interfésszel és vezeték nélküli hálózati kommunikációval. A lézersugaras nyomtatóknál közvetlenül mobilról is szkennelhetünk és nyomtathatunk. Az igényesebb irodákban erre is szükség lehet.

Szeretnénk-e ellenőrizni a nyomtatási folyamatokat?

Kis létszámú vállalkozás esetében ez a kérdés nem olyan fontos tényező. A nagyobb dolgozói csoportokkal rendelkező cégeknél annál inkább.
A nyomtató megosztható egy hálózat keretén belül. Így a vállalat tulajdonos azonnali áttekintést kaphat arról, hogy az alkalmazottak közül ki mennyit és mit nyomtat, valamint ezt milyen gyakran teszi. Ez a funkció biztonsági és gazdasági szempontból igen fontos mikor irodai készüléket választunk.

Mekkora nyomtató fér el az irodában?

Ez sem egy elhanyagolható kérdés, ha irodai nyomtatóban törjük a fejünket. Akár kicsi, akár nagy vállalkozásnak vásárolunk vagy bérlünk, végig kell gondolnunk hol tudjuk elhelyezni a nyomtatót, ahol mindenki kényelmesen hozzáfér. Szerencsére a közepes és nagyobb ipari nyomtatók között nagy a válaszék a piacon. Így ennek a szempontnak biztosan eleget tudunk tenni.

Mekkora és milyen típusú papírra szeretnénk nyomtatni?

Szükségünk van A4-nél nagyobb formátumú dokumentumokra? Akkor érdemes a nagyformátumú céges nyomtatók között keresgélnünk. Az ilyen típusúakkal például vektor grafikákat, plakátokat, fényképeket, műszaki rajzokat készíthetünk.
Gondoljuk végig azt is, hogy csak hagyományos papírt használunk a munkánk során. Esetleg előfordul, hogy vastagabb papír, boríték, kártya nyomtatására is szükségünk lesz.

Hogyan válasszunk irodai nyomtatót: És még pár nem elhanyagolható paraméter, amire figyelnünk kell

 • kétoldalas papíradagoló funkció nyomtatáshoz és szkenneléshez
 • a nyomtató zajszintje
 • a nyomtatás megkezdéséhez szükséges idő, a készülék bemelegedési ideje
 • a készülék energiaigénye
 • egyszerű használhatóság, érintőképernyő
 • hol és milyen árban szerezhető be a patron vagy toner a készülékhez
 • mennyi a garanciaideje és garancia időn túl milyen költséggel jár a szervizelése

Irodai multifunkciós nyomtató legyen a készülék?

 • másolás, nyomtatás, szkennelés
 • kis- és középvállalkozások számára ideális megoldás
 • mobil nyomtatásra kész
 • átfogó biztonsági funkciók
 • egyszóval: “mindent is tudnak”

Hogyan válasszunk irodai nyomtatót? A piacon egyre bővül a választék az irodai nyomtatókból, ami nem biztos hogy egyszerűbbé teszi a választásunkat. Bizonytalan vásárlóként a legjobb megoldás lehet egy bérelhető nyomtató beszerzése. Ha mégsem válik be valami oknál fogva, kicserélhetjük egy másik típusra. Új vállalkozásoknál különös képen jó opció a nyomtató bérlés, amíg kitapasztalják pontosan mire is lesz szükségük a munkájuk során.

Tájékozódjunk a lehetőségekről az interneten, majd a boltokban és hozzuk meg a legjobb döntést az irodai nyomtató beszerzésében.2 thoughts on “Hogyan válasszunk irodai nyomtatót?”

  • Kedves Tomi!

   Köszönjük, hogy hozzászóltál a “Hogyan válasszunk irodai nyomtatót?” cikkünkhöz.

   Természetesen tudunk biztosítani multifunkciós nyomtatót megvételre, valamint bérlésre is.

   Kollégáink felveszik a kapcsolatot veled a megadott e-mail címen és felmérjük, hogy milyen nyomtatási igények, nyomtatási és szkennelési volumenek, szokások vannak a cégetekben.

   Ez alapján javaslatot fogunk tenni nyomtató bérlésre és multifunkcionális nyomtató készülékeket is ajánlunk megvételre, így két fronton is megtaláljuk számotokra a legoptimálisabb megoldást.

   Köszönjük az érdeklődést a megadott e-mailen jelentkezni fogunk még a héten.

   Üdvözlettel:

   NyomtatóBérlésGyőr.hu csapata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük