Nyomtatók, fénymásológépek bérlése, üzemeltetése Győrben, Sopronban és Veszprémben

Adatbiztonság a nyomtatásban

Adatbiztonság a nyomtatásban
Kérjük, hogy oszd meg. Köszönjük

A kormányzati előírások és vállalati biztonsági szabályzatok egyaránt szigorú követelményeket állítanak fel a személyes adatok védelme érdekében. A megfelelő irodai nyomtató pedig fontos szerepet játszhat az adatbiztonságban.
A Sharp technológiái mindenhol támogatják a termelékenységet és megvédik értékes céges adatait. Az MFP díjnyertes multifunkciós nyomtatók nem csak fejlett dokumentum munkafolyamat funkciókkal rendelkeznek. Ezek a gépek már meggyőző biztonsági funkciókkal bírnak.

A Sharp a legelső és legátfogóbb megoldásokat dolgozta ki az MFP nyomtatók számára. Szakértelmük a legelismertebbek közé tartozik. Számos olyan nyomtatót kínálnak, amelyek az üzleti célok széles körének elérésében lehetnek a vállalkozó segítségére. Ráadásul ezek a készülékek egyszerűen kezelhetőek. Tablet szerű felhasználói felülettel rendelkeznek, amit beépített és betolható billentyűzet egészít ki. A legfejlettebb funkciók is innovatív módon kezelhetőek. Érdemes kiemelni még a duplex szkennelési funkciót. Egyetlen menetben a dokumentum mindkét oldalát beolvassa. Enne köszönhetően biztosítja a nagyobb hatékonyságot és a megnövelt rendszer megbízhatóságát.

A dokumentumokat egy könnyen elrejthető USB memóriaeszközre másolható vagy továbbküldhető e-mailben. A Sharp díjnyertes biztonsági csomagja a használatot és a hozzáféréseket felügyelő funkcióval van ellátva. Támogatja a tevékenységek naplózását és az adatok használat utáni végleges törlését. Teljes védelmet biztosít bizalmas adatainak, legyen szó másolásról, szkennelésről vagy nyomtatásról.

adatbiztonság a nyomtatásban
Adatbiztonság a Sharp nyomtatóival.

A nyomtató és a fizikai fenyegetés

A multifunkciós nyomtatók általában több ember által elérhető közös helyiségben találhatók. A bizalmas információk szándékosan lemásolhatók a tárolt dokumentumokról. A kimeneti tálcán felejtett anyagok engedély nélkül beszkennelésre kerülhetnek. Jogosulatlan személyek beléphetnek a vállalati hálózatokba, ha a készülékek nem teljesen védettek vagy a biztonsági funkciókat nem állítottuk be. Ezek az adatok pedig engedély nélkül kinyomtatásra kerülnek.

Hálózati biztonsági fenyegetések a nyomtatásban

A merevlemezen vagy az MFP memóriájában tárolt adatok veszélynek vannak kitéve. Megváltoztathatják vagy ellophatják őket, ha a hálózati hozzáférés nem megfelelően védett a jogosulatlan behatolók ellen. Az adatok a hálózaton vagy az interneten történő átvitel közben is elfoghatókká válnak, ha biztonságukról nem gondoskodtak. Ezenkívül bizalmas információkat szerezhetnek meg adathalász módszerekkel úgy, hogy a hálózatot vírussal fertőzik meg.
Átvehetik az irányítást az MFP felett és DoS támadást indíthatnak, amely belső infrastruktúrája vagy az internet használatával más külső célpontok ellen irányulhat.

Jogi felelősség a nyomtatásban

Nem csak a cég bizalmas adatait kell védenünk, de ezeknek meg is kell felelnie a jogi követelményeknek. A vállalat jogi felelősség tartozik az általa tárolt adatok biztonságáért. Lehet szó akár munkavállalói nyilvántartásról, ügyféladatról, számla adatról vagy ennél jóval többről. A Sharp olyan integrált biztonsági szolgáltatáscsomagot kínál, ami megfelel a jogi előírásoknak.

Funkciók, amikkel adatbiztossá tehetjük a nyomtatónkat

adatbiztonsági nyomtató beállítások
Állítsa be nyomtatóján az adatbiztonságot.

Hozzáférések beállítása

Első lépés, hogy korlátozzuk ki mihez férhet hozzá a vállalaton belül. Nem kell minden funkciót elérhetővé tenni minden dolgozó számára. A hálózati hozzáférést mágneskártyákkal, egy LDAP vagy az Active Directory szerverrel hitelesített felhasználónév/jelszó használatával korlátozhatja.

Hálózati biztonság

A Sharp MFP-k olyan intelligens hálózati interfészekkel van felszerelve, amelyek IP cím vagy MAC cím alapján korlátozni tudják a hozzáférést a hálózaton lévő meghatározott számítógépekhez. Így szelektíven tudják engedélyezni vagy letiltani az egyes eszközök protokollját vagy portját. Az MFPre érkező és onnan induló minden kommunikáció SSL/TLS protokollt használhat a hálózaton keresztüli biztonságos adattovábbításra. A legtöbb eszköz pedig támogatja az SMB, IPv6, IPSec, 802.1X és SNMPv3 szabványokat is.

Fax biztonság

A Sharp MFP-k logikailag szétválasztják a fax-telefonvonalat és a LAN hálózatot, így gyakorlatilag lehetetlen az illetéktelen behatolók számára, hogy hozzáférjenek az MFP belső rendszeréhez vagy a helyi hálózathoz. A biztonsági funkciók között megtalálható továbbá a továbbítás letiltása. Beállítható a meghatározott számokról történő fogadás engedélyezése és tiltása. A felhasználó hitelesítést és számos további biztonsági funkciót használhatunk még.

Dokumentum- és e-mail biztonság

Szkennelésben, nyomtatásban vagy e-mail küldésben egyaránt elérhető a bizalmas dokumentum védelme. A Sharp RSA titkosított Adobe PDF fájljai, valamint az SSL/TLS protokollok és az S/ MIME e-mail titkosítás használata a biztonságos e-mail kommunikációt teremtik meg.

Nyomon követés

A Sharp nyomon követési és naplózási funkciói minden felhasználói tevékenység teljes körű figyelemmel kísérését valósítják meg. Meghatározott kormányzati előírásokban előírt paraméterek (pl. címzett, feladó, időpont) naplózhatók, ellenőrizhetők és archiválhatóak a megfelelőség elérése érdekében. Ezen kívül nyomon követheti és áttekintheti a nyomtató eseménynaplóját. Mondjuk, hogy mikor és milyen beállítások történtek. Esetleg milyen IP-címekről fértek hozzá a nyomtatóhoz.

A Sharp biztonságot tesz lehetővé a kis- és középvállalkozások, illetve a közszféra és a kormányzati szervezetek számára egyaránt. A GDPR rendelet ráadásul próbára tette a vállalkozók életét. A nyomtatásban legalább nem ütközhetünk jogi szabályokba, ha megfelelően használjuk a készüléket.
A menedzselt IT szolgáltatások azt is jelentik, hogy segíthetnek Önnek adatai megóvásában anélkül, hogy ezzel extra terhet rónánk a dolgozókra, legyen bármekkora is vállalata.

Egy kisebb vállalkozás is célpontjává válhat egy adathalász támadásának. Nem szabad alul becsülnünk ebből a szempontból a vállalkozásunkat. A vállalat nagy veszteségeket élhet át ilyen esetben. A jogi ellenőrzésekből fakadó költségekről pedig ne is beszéljünk. Tehát nem szabad elhanyagolni az adatbiztonságot a nyomtatás területén sem. Válasszon megbízható irodai nyomtatót és dolgozzon nyugalomban.1 thought on “Adatbiztonság a nyomtatásban”

  • Can I just say what a relief to find somebody who truly understands what theyre discussing on the internet. You certainly know how to bring a problem to light and make it important. More and more people really need to check this out and understand this side of the story. Its surprising you are not more popular because you definitely have the gift.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük