Nyomtatók, fénymásológépek bérlése, üzemeltetése

Adatbiztonság a nyomtatásban

Adatbiztonság a nyomtatásban
Kérjük, hogy oszd meg. Köszönjük

A kormányzati előírások és vállalati biztonsági szabályzatok egyaránt szigorú követelményeket állítanak fel a személyes adatok védelme érdekében. A megfelelő irodai nyomtató pedig fontos szerepet játszhat az adatbiztonságban.
A Sharp technológiái mindenhol támogatják a termelékenységet és megvédik értékes céges adatait. Az MFP díjnyertes multifunkciós nyomtatók nem csak fejlett dokumentum munkafolyamat funkciókkal rendelkeznek. Ezek a gépek már meggyőző biztonsági funkciókkal bírnak.

A Sharp a legelső és legátfogóbb megoldásokat dolgozta ki az MFP nyomtatók számára. Szakértelmük a legelismertebbek közé tartozik. Számos olyan nyomtatót kínálnak, amelyek az üzleti célok széles körének elérésében lehetnek a vállalkozó segítségére. Ráadásul ezek a készülékek egyszerűen kezelhetőek. Tablet szerű felhasználói felülettel rendelkeznek, amit beépített és betolható billentyűzet egészít ki. A legfejlettebb funkciók is innovatív módon kezelhetőek. Érdemes kiemelni még a duplex szkennelési funkciót. Egyetlen menetben a dokumentum mindkét oldalát beolvassa. Enne köszönhetően biztosítja a nagyobb hatékonyságot és a megnövelt rendszer megbízhatóságát.

A dokumentumokat egy könnyen elrejthető USB memóriaeszközre másolható vagy továbbküldhető e-mailben. A Sharp díjnyertes biztonsági csomagja a használatot és a hozzáféréseket felügyelő funkcióval van ellátva. Támogatja a tevékenységek naplózását és az adatok használat utáni végleges törlését. Teljes védelmet biztosít bizalmas adatainak, legyen szó másolásról, szkennelésről vagy nyomtatásról.

adatbiztonság a nyomtatásban
Adatbiztonság a Sharp nyomtatóival.

A nyomtató és a fizikai fenyegetés

A multifunkciós nyomtatók általában több ember által elérhető közös helyiségben találhatók. A bizalmas információk szándékosan lemásolhatók a tárolt dokumentumokról. A kimeneti tálcán felejtett anyagok engedély nélkül beszkennelésre kerülhetnek. Jogosulatlan személyek beléphetnek a vállalati hálózatokba, ha a készülékek nem teljesen védettek vagy a biztonsági funkciókat nem állítottuk be. Ezek az adatok pedig engedély nélkül kinyomtatásra kerülnek.

Hálózati biztonsági fenyegetések a nyomtatásban

A merevlemezen vagy az MFP memóriájában tárolt adatok veszélynek vannak kitéve. Megváltoztathatják vagy ellophatják őket, ha a hálózati hozzáférés nem megfelelően védett a jogosulatlan behatolók ellen. Az adatok a hálózaton vagy az interneten történő átvitel közben is elfoghatókká válnak, ha biztonságukról nem gondoskodtak. Ezenkívül bizalmas információkat szerezhetnek meg adathalász módszerekkel úgy, hogy a hálózatot vírussal fertőzik meg.
Átvehetik az irányítást az MFP felett és DoS támadást indíthatnak, amely belső infrastruktúrája vagy az internet használatával más külső célpontok ellen irányulhat.

Jogi felelősség a nyomtatásban

Nem csak a cég bizalmas adatait kell védenünk, de ezeknek meg is kell felelnie a jogi követelményeknek. A vállalat jogi felelősség tartozik az általa tárolt adatok biztonságáért. Lehet szó akár munkavállalói nyilvántartásról, ügyféladatról, számla adatról vagy ennél jóval többről. A Sharp olyan integrált biztonsági szolgáltatáscsomagot kínál, ami megfelel a jogi előírásoknak.

Funkciók, amikkel adatbiztossá tehetjük a nyomtatónkat

adatbiztonsági nyomtató beállítások
Állítsa be nyomtatóján az adatbiztonságot.

Hozzáférések beállítása

Első lépés, hogy korlátozzuk ki mihez férhet hozzá a vállalaton belül. Nem kell minden funkciót elérhetővé tenni minden dolgozó számára. A hálózati hozzáférést mágneskártyákkal, egy LDAP vagy az Active Directory szerverrel hitelesített felhasználónév/jelszó használatával korlátozhatja.

Hálózati biztonság

A Sharp MFP-k olyan intelligens hálózati interfészekkel van felszerelve, amelyek IP cím vagy MAC cím alapján korlátozni tudják a hozzáférést a hálózaton lévő meghatározott számítógépekhez. Így szelektíven tudják engedélyezni vagy letiltani az egyes eszközök protokollját vagy portját. Az MFPre érkező és onnan induló minden kommunikáció SSL/TLS protokollt használhat a hálózaton keresztüli biztonságos adattovábbításra. A legtöbb eszköz pedig támogatja az SMB, IPv6, IPSec, 802.1X és SNMPv3 szabványokat is.

Fax biztonság

A Sharp MFP-k logikailag szétválasztják a fax-telefonvonalat és a LAN hálózatot, így gyakorlatilag lehetetlen az illetéktelen behatolók számára, hogy hozzáférjenek az MFP belső rendszeréhez vagy a helyi hálózathoz. A biztonsági funkciók között megtalálható továbbá a továbbítás letiltása. Beállítható a meghatározott számokról történő fogadás engedélyezése és tiltása. A felhasználó hitelesítést és számos további biztonsági funkciót használhatunk még.

Dokumentum- és e-mail biztonság

Szkennelésben, nyomtatásban vagy e-mail küldésben egyaránt elérhető a bizalmas dokumentum védelme. A Sharp RSA titkosított Adobe PDF fájljai, valamint az SSL/TLS protokollok és az S/ MIME e-mail titkosítás használata a biztonságos e-mail kommunikációt teremtik meg.

Nyomon követés

A Sharp nyomon követési és naplózási funkciói minden felhasználói tevékenység teljes körű figyelemmel kísérését valósítják meg. Meghatározott kormányzati előírásokban előírt paraméterek (pl. címzett, feladó, időpont) naplózhatók, ellenőrizhetők és archiválhatóak a megfelelőség elérése érdekében. Ezen kívül nyomon követheti és áttekintheti a nyomtató eseménynaplóját. Mondjuk, hogy mikor és milyen beállítások történtek. Esetleg milyen IP-címekről fértek hozzá a nyomtatóhoz.

A Sharp biztonságot tesz lehetővé a kis- és középvállalkozások, illetve a közszféra és a kormányzati szervezetek számára egyaránt. A GDPR rendelet ráadásul próbára tette a vállalkozók életét. A nyomtatásban legalább nem ütközhetünk jogi szabályokba, ha megfelelően használjuk a készüléket.
A menedzselt IT szolgáltatások azt is jelentik, hogy segíthetnek Önnek adatai megóvásában anélkül, hogy ezzel extra terhet rónánk a dolgozókra, legyen bármekkora is vállalata.

Egy kisebb vállalkozás is célpontjává válhat egy adathalász támadásának. Nem szabad alul becsülnünk ebből a szempontból a vállalkozásunkat. A vállalat nagy veszteségeket élhet át ilyen esetben. A jogi ellenőrzésekből fakadó költségekről pedig ne is beszéljünk. Tehát nem szabad elhanyagolni az adatbiztonságot a nyomtatás területén sem. Válasszon megbízható irodai nyomtatót és dolgozzon nyugalomban.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük