Nyomtatók, fénymásológépek bérlése, üzemeltetése

Felügyelt nyomtatási szolgáltatások

Felügyelt nyomtatási szolgáltatások
Kérjük, hogy oszd meg. Köszönjük

A nemzetközi vállalatok átlagosan a bevétel 14%-át költi a dokumentumokkal kapcsolatos feladatokra és a nem elég hatékony nyomtatásra. A vállalati tartalmak 80%-a nem strukturált vagy nem kezelt. Ezek közel fele nyomtatott dokumentum. A felügyelt nyomtatási szolgáltatások segítséget nyújtanak a követhető és költséghatékony nyomtatásban. Teremtsen rendet a káoszban az MPS (managed print services) használatával.

A felügyelt nyomtatási szolgáltatások alkalmazásával átláthatja és kezelheti a teljes dokumentum-létrehozási környezetet. Sokkal többről beszélünk, mint a nyomtatási mennyiség és papírhasználat csökkentéséről. Ahogy az üzletvitel rohamosan fejlődik, vele együtt fejlődnek a felügyelt nyomtatási szolgáltatások és felügyelt dokumentumszolgáltatások is. Ilyen módon segítsenek a szervezeteknek megfelelni a jelen és jövő informatikai kihívásainak. Úgy látjuk, hogy a nyomtatott dokumentumok mennyisége csökken, akkor mégis miért van erre szükség? A táblagépek és okostelefonok elterjedt használata megkavarta a céges nyomtatás területét. Az okoseszközök további komplexitást hoztak a nyomtatási környezetbe. Az IT-szervezeteknek új stratégiára van szükségük, amely biztonságos nyomtatást tesz lehetővé a mobileszközökről is.


Így lehetséges az, hogy a nyomtatási trendekkel szembemenve a mobilnyomtatás növelte a nyomtatási mennyiséget. Mi a hajtóereje a mobilnyomtatás terjedésének? A legtöbb üzleti felhasználó ma már nem akar hagyományos munkakörnyezetben dolgozni. Így például vannak olyan üzleti felhasználók, akik egyáltalán nem rendelkeznek irodával. A munkakörük állandó mozgásban tartja őket a részlegek vagy munkavégzési helyek között. Gyakori, hogy távolról vagy út közben dolgoznak.


A nyomtatáskezelés tehát továbbra is fontos marad. Ráadásul egyre több és különféle forrásokból származó információkat kell kezelnünk.
Éppen ezért az intelligens felügyelt nyomtatási szolgáltatások optimalizálják és leegyszerűsítik a munkafolyamatokat a vállalkozásban. A nyomtatóflotta kezelése is átláthatóvá válik.

rend a nyomtatásban
Összehangolt munka a nyomtatásban is.

Mit is jelent pontosan a felügyelt nyomtatási szolgáltatás?


A felügyelt nyomtatási szolgáltatásokat (MPS) külső felek biztosítják. Céljuk a szervezet nyomtatási infrastruktúrájának és dokumentum-létrehozási rendszerének optimalizálása és megfelelő kezelése.


A Lexmark MPS holisztikus megközelítést alkalmaz a vállalati nyomtatási architektúra innovációjára. Azzal segíti munkáját, hogy összehangolja készülékeit és vállalkozása céljait. Gondoskodik a napi szintű felügyeletről is. Ehhez olyan proaktív és prediktív szolgáltatást használ, amellyel megvalósítható a maximális üzemidő. Beüzemelését követően a felügyelt környezet egyfajta átjáróvá válik. A nyomtatott és digitális információk egyesítésével zökkenőmentes munkafolyamatokat valósít meg. A kevesebb eszköz, a kevesebb kinyomtatott oldal, az alacsonyabb költségek és a javuló hatékonyság számos előnyhöz juttatja a vállalkozását.

Az MPS szorosan kapcsolódik a felügyelt dokumentum szolgáltatások (MDS) fogalmához, így gyakran használják őket azonos értelemben. Az MDS szélesebb jelentéskörrel bír. Magába foglalja a nyomtatott és elektronikus dokumentumokat. Azonban az MPS fogalma az idők folyamán bővült, és most tartalmazza az elektronikus információkat és munkafolyamatokat egyaránt. Ezért tartozik össze szorosan ez a két fogalom.


Juttassa célba pontosan az információkat a nyomtatásban!


A felügyelt nyomtatási megoldások üzembe helyezésekor bizonyított eredményekkel rendelkező, háromlépéses megközelítést alkalmaznak:
1) infrastruktúra optimalizálás
2) proaktív kezelés
3) üzleti folyamatok egyszerűsítése.


Az első teendő a kimeneti infrastruktúra optimalizálása. Az ágazatspecifikus felmérések gyorsan elvezetik a vállalatot a lehetőségek felfedezésétől a megvalósításukig. A dolgozók és az aktuális feladat igényei alapján intelligens többfunkciós készülékeket helyezhetünk el a megfelelő helyekre. Az intuitív, ikonnal vezérelhető munkafolyamat közvetlenül a készülékek érintőkijelzőjéről is indítható. Ez egyszerű átjárást valósít meg a szükséges papíralapú példányok és az alap üzleti folyamatok között.


A második lépés az üzembe helyezéskor a proaktív kezelés, amely a világ bármely részén biztosítja a teljes eszközflotta átláthatóságát, folytonosságát és vezérlését. A használati adatoknak és elemzésnek köszönhetően a rendszer automatikusan észleli, ha kellékanyagra van szüksége a nyomtatónak. Ezután elindítja a beszerzéséhez szükséges folyamatot. Ezenkívül biztosítja azt is, hogy a készülékek készenlétben álljanak, amikor pont szükségük van rájuk. Szuper szervezett és kényelmes munkafolyamatot teremtenek.


Végül automatizált munkafolyamatokat és megoldásokat hozunk létre. Ezt az elemzés, bevált gyakorlatok és a kimenet-, tartalom- és folyamatkezelési technológiák kombinálásával tesszük. Segítségükkel átszervezésre kerül a sok vesződséggel járó papírfüggő folyamat. Ez pedig javítja az információkhoz való hozzáférést, növeli a hatékonyságot, és csökkenti a nyomtatási igényt.


A Lexmark felügyelt nyomtatási szolgáltatásaival jelentős költségektől szabadulhat meg a működtetésben. Így egyetlen rendszert használ a teljes szervezetben, működjön az több országban vagy kontinensen. Ez a szemlélet új szintre emeli a támogatási költségek és fogyóanyagok leltárának kezelését. A legtöbb ágazatban hasznos, különösen a gyártás, biztosítás, bank és kiskereskedelem területén. A MPS stratégiával alakítsa át szervezetében a nyomtatott és digitális információk áramlását.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük