Nyomtatók, fénymásológépek bérlése, üzemeltetése

Leggazdaságosabb nyomtató

Kérjük, hogy oszd meg. Köszönjük

Leggazdaságosabb nyomtató

A kisvállalkozások egyik legfontosabb berendezése a megbízható nyomtató.

Sok kisvállalkozásnál azonban nincs elegendő hely vagy költségvetés bizonyos nyomtatókra. Bár egyre több elektronikus dokumentációt használunk, a papír alapú adminisztráció egy részének még mindig nem inthettünk búcsút és egyhamar nem is fogunk.

Az tehát nem kérdés, hogy egy iroda napi feladatait csak egy jól működő nyomtató segítségével tudjuk megfelelően ellátni.

A kérdés inkább az: Melyik a leggazdaságosabb nyomtató?

Ha szerződéseket kell kinyomtatni, irodai munkaigényeket kell feldolgozni, vagy bármilyen más nyomtatott dokumentumokat kell készíteni, a leggazdaságosabb nyomtató mindenképpen olyan lesz, amely több feladatot is képes ellátni egyidejűleg.

Mivel előfordulhat, hogy néhány alkalmazottnak meg kell osztoznia ezen a nyomtatón, a legjobb kisvállalati nyomtatónak képesnek kell lennie nagy mennyiségű oldalt kezelni megfizethető áron. Anélkül, hogy folyamatosan kifogyna a tinta. Az oldalakat ráadásul viszonylag gyorsan kell nyomtatnia.

Valamint ezeknek a nyomtatóknak olyan kiegészítő funkciókkal kell rendelkezniük, mint a duplex nyomtatás, vagy az automatikus dokumentumadagoló. Mert ezek segíthetnek a munkafolyamatok leegyszerűsítésében.

A legfontosabb tulajdonságok a leggazdaságosabb nyomtató kiválasztásához:

A leggazdaságosabb nyomtató kiválasztásához összeszedtünk néhány kulcsfontosságú szempontot, amit érdemes figyelembe venni:

  • Előzetes költségek. Lehet, hogy egy vállalkozás korlátozott költségvetéssel rendelkezik egy új nyomtató megvásárlásához, hiszen egy valóban jó multifunkciós nyomtató ára nagyon magas is lehet. Ha ez a helyzet, akkor az előzetes költségek jelenthetik a legnagyobb gondot és meg kell fontolni a nyomtató bérlést, mint lehetséges opciót egy rosszabb minőségű nyomtató vásárlása helyett.
  • Hosszú távú költségek. Bár csábító lehet egy olcsóbb nyomtatót választani, hogy pénzt takaríts meg, fontos figyelembe venni a hosszú távú költségeket is. Az olyan dolgok, mint a patronok cseréje, a karbantartás, az energiafogyasztás és más dolgok hosszú távon összeadódhatnak és a vételárnál nagyobb költséget jelentenek.
  • Karbantartás. A nyomtató rendszeres karbantartást igényel majd, hogy hosszútávon megfelelően működjön. Érdemes jól utána olvasni a különböző típusokról érkezett véleményeknek, hogy kiderüljön, hogy az általad fontolgatott nyomtatótípus hajlamos-e az elakadásra vagy egyéb problémákra.
  • Nyomtatási sebesség. Nagy volumenű feladatokhoz van szükséged a nyomtatóra? A nyomtatási sebesség valószínűleg fontos szempont lesz a számodra a nyomtató kiválasztásakor.
  • Nyomtatási minőség. A választásnál figyelembe kell venni, hogy a nyomtatót elsősorban belső dokumentumok nyomtatására fogjátok használni, vagy az érdekelt felekkel (ügyfél, partner) is meg fogjátok osztani a dokumentumokat? Ugyanis a nyomtatás minősége meghatározhatja az első benyomást.
  • Nyomtatási típus. Jó minőségű képeket és színes grafikákat, diagrammokat szeretnétek nyomtatni? Vagy csupán fekete-fehér dokumentumokat szeretnétek papír alapon is kézbe venni? Ez egy nagyon fontos szempont kell, hogy legyen a döntésnél.

Leggazdaságosabb nyomtató – Multifunkciós nyomtatók Pro & Kontra

Multifunkciós nyomtatók előnyei

Helytakarékos. A multifunkciós nyomtatók több irodai gép funkcióit egyesítik egyben, így pénzt és helyet takarítanak meg.

    Költséghatékony. Ha figyelembe vesszük a nyomtató és a másológép tonerének költségeit, akkor megtakarítást eredményez, ha ezeket a feladatokat egy multifunkciós készülék kettő az egyben teljesíti.

    Nagyobb teljesítmény. A kisvállalkozások számára készült multifunkciós nyomtatók nagyobb másolási és nyomtatási sebességgel rendelkeznek, mint egy lézernyomtató vagy hagyományos másológép. A nagyobb sebességnek köszönhetően pedig növelik a termelékenységet.

A multifunkciós nyomtatók hátrányai

Várakozás. Egyetlen multifunkciós készülékkel egy kisvállalkozásban fennáll a lehetősége, hogy dugó alakul ki a nyomtatónál, amikor többen szeretnének nyomtatni vagy szkennelni egyszerre.

    Egy funkció egyszerre. Nem minden többfunkciós nyomtató képes egyszerre két feladatot ellátni.

Leggazdaságosabb nyomtató – Lézernyomtatók Pro & Kontra

    Gyors nyomtatási sebesség. A lézernyomtatókat a gyors sebesség teszi jó választássá olyan cégek számára, ahol nagy mennyiségű dokumentumot kell kinyomtatni rövid idő alatt.

    Éles, megbízható nyomtatás. A fekete-fehér szöveges dokumentumokat élesen és megbízhatóan nyomtatja.

    Alacsony működési költségek. Bár maga a lézernyomtató drága lehet, effektív a nyomtatás költsége gazdaságosabb, mivel egy lézer tonerkazetta sokkal több oldalt képes kinyomtatni, mint egy tintasugaras tonerkazetta.

    Hosszútávú működés A lézernyomtatók jó befektetésnek számítanak, mivel tartósan, hosszú évekig tartó szolgálatot tesznek lehetővé.

A lézernyomtatók hátrányai

    Magasabb kezdeti költségek. A kezdeti költségek magasabbak lehetnek, mint egy tintasugaras nyomtatónál.

    Nem ideális a magas színvonalú fotónyomtatáshoz. Bár a lézernyomtató normál papíron jobb minőségű képet nyomtat mint tintás társai, fotó nyomtatásra a tintás fotó nyomtatók ajánlottak.

Leggazdaságosabb nyomtató – tintasugaras nyomtatók Pro & Kontra

Alkalmas fotó- és grafikai nyomtatáshoz. Remekül nyomtatnak fényképeket és grafikákat, de speciális papír szükséges az értékelhető eredményhez.

    Csökkentett hosszú távú költségek. Mivel a tintasugaras patronok ára alacsonyabb, így havi pár oldal nyomtatásánál gazdaságos választásnak bizonyulnak.

    Különféle papírokra nyomtathat. Többféle papírtípusra nyomtathat, többek között hagyományos papírra, matt és fényes fotópapírra és texturált papírra is.

A tintasugaras nyomtatók hátrányai

    A nyomatok elkenődhetnek vagy kifakulhatnak. A legtöbb tintasugaras tinta festékalapú, és hajlamos az elkenődésre és a kifakulásra.

    Patron tisztítása szükséges. A tintasugaras patronokat gyakran kell tisztítani, ami elhasználja a tintát.

    Nem ideális nagy mennyiségű nyomtatáshoz. A tintasugaras tintákat nem nagy mennyiségű nyomtatásra tervezték. Készüljön fel arra, hogy gyakran kell cserélnie a patronokat, ha ezt a megoldást választja.

Hajlamos a tinta rendszer a beszáradásra, ha pár hétig, hónapig nem használjuk. Szerencsés esetben tisztítható, vagy a patronok cseréje megoldja a kérdést. Vannak azonban típusok, amik ebben az esetben már menthetetlenek.

A nyomtató bérlés ideális megoldást kínál minden iroda számára. Ez lehet a leggazdaságosabb nyomtató megoldás. Az irodai nyomtató bérlése kisebb kezdeti költséget igényel és a fenntartása is olcsóbb, hiszen a havi díjban benne foglaltatik a karbantartás költsége is. Így biztosra mehetsz! A munkafolyamatokban nem lesz fennakadás egy elromlott nyomtató miatt!

Ismerd meg bérelhető nyomtatóinkat!Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük